Behandelingen

Naast de volledige voetbehandeling kunt u bij mij ook terecht voor ontspannings, nagel en huidverbeterings, en cosmetische behandelingen. Hieronder vindt u een uitgebreide omschrijving van elke behandeling en een lijst met alle prijzen. U kunt online of telefonisch een afspraak maken voor een behandeling. Bij eventuele vragen of interesse kunt u hier contact met mij opnemen.

Deelbehandeling

(max. 30 min)

Wanneer een volledige behandeling niet nodig is, kunt u kiezen voor een deelbehandeling. Een deelbehandeling bevat één van de onderstaande behandelingen

 • Gezonde nagels knippen en frezen of,
 • Verwijderen van een likdoorn of,
 • Verwijderen van pijnlijke eelt-locatie of,
 • Probleemnagel behandelen
 • Kloven behandelen

€18,50

Per behandeling

Wellness behandeling

(max. 75-90 min)

De luxe behandeling is een stuk uitgebreider dan de andere behandelingen. Hier kunt u kiezen voor:

 • Een diagnose / behandelplan opstellen
 • Desinfecteren van de voeten
 • Nagels knippen
 • Overtollig eelt verwijderen
 • Likdoorns en/of kloven verwijderen
 • Ingegroeide nagels en sterk verdikte nagels behandelen
 • Mechanisch afwerken van de nagels en eelt locaties
 • Nagelomgeving verzorgen
 • Desinfecteren van de voeten
 • Voetscrub, voetpakking en voetmassage
 • Voetverzorgings- en schoenadvies

€40,-

Per behandeling

Prijzen behandelingen

Behandeling Tijd Prijs Toeslagen
Volledige voetbehandeling 45-60 min € 28,50 per 10 min € 7,50 extra
Oncologische voetbehandeling € 30,-
Deel behandeling 30 min € 18,50 als behandeling langer duurt € 5,-
Wellness behandeling + volledige voetbehandeling 75-90 min € 40,-
Wellness behandeling € 18,50
Voetreflex massage 75-90 min € 35,-
Mycose behandeling met sculpture gel vanaf € 7,50
Nagelreparatie met sculpture gel vanaf € 5,-
Nagelbeugel plaatsen € 17,50
Orthese € 19,50 afhankelijk van de grootte
Antidruktechniek € 8,50 afhankelijk van de grootte
Kloven behandeling
Salicylpakking met terug kom afspraak € 25,00
Wrat behandeling
HTC-pen € 12,50
Salicylpakking € 12,50
Cosmetische behandelingen
Gellak/French Pedicure € 28,00
Verwijderen Gellak / French Pedicure € 10,00
Nagels lakken € 7,50
Nagellak verwijderen € 2,00
Cosmetische behandelingen
Onderbenen harsen € 20,00
Onder en boven benen harsen € 35,00

Behandelingen aan huis

Dit is mogelijk op afspraak. De toeslag hiervoor bedraagd € 2,50 excl. Parkeerkosten

Specialisatie

Oncologische voetverzorging (OVV)

Oncologische voetverzorging (OVV)

Waarom uw voeten speciale aandacht nodig hebben: Tijdens de behandeling van kanker kunnen veranderingen aan de huid en nagels optreden. Chemotherapie komt in het hele lichaam en zal dus ook gezonde cellen aantasten; schade aan gezonde cellen veroorzaakt bijwerkingen.

Tijdens de behandeling bent u extra gevoelig voor infecties, met name in de 2e week van de kuur. Voetzorg wordt alleen verleend via verwijzing van uw hoofdbehandelaar.

Wat kunt u zelf doen als voorbereiding op de chemotherapie?
Voor de eerste chemokuur uw voeten laten verzorgen en inspecteren door de pedicure. Zorg ervoor dat uw huid in optimale conditie verkeerd. Wassen met lauw water, PH neutrale zeep gebruiken. Dagelijks de onderbenen en voeten te verzorgen met een vocht inbrengende crème. Zorg voor comfortabel schoeisel, schok dempende inlays, naadloze katoenen sokken. Tijdens de chemo mag u niet worden behandeld (met pijnklachten) door de pedicure, dat kan wel twee weken na de chemobehandeling of in overleg met de behandelend arts Heeft u  klachten aan uw voeten; bespreek dit met uw huisarts/ oncoloog/ verpleegkundige Gebruik geen tabletten die claimen dat ze uw nagels sterker maken en de nagelgroei bevorderen. Deze tabletten bevatten voedingssupplementen, die in de tijd van chemo- en radiotherapie juist niet geslikt mogen worden. Het effect van sterkere nagels is niet bewezen met deze tabletten.

Nagel en huidproblemen na een chemotherapie:
Het hand- en voetsyndroom mogelijke klachten zijn: blaren, infecties, jeuk, pijn of gevoeligheid, roodheid, schilferende of vervellende huid. zwelling. De afwijkingen aan de nagels: kunnen zijn:  horizontale strepen op nagels met een donkere kleur,  nageldystrofie, nagelverkleuring, paronychia (nagelomloop), subunguaal hematoom (bloeduitstorting onder de nagel), nagels die afbrokkelen of verkalken en losliggende nagels, groeistoornissen. De huid: een droge huid, een verkleurde huid, plotselinge uitslag, snellere verkleuring of verbranding door de zon, bruine vlekken, een bruine verkleuring of juist witte pigmentloze vlekken, overmatige eeltvorming De zenuwen raken gevoelig met neuropathie tot gevolg. Hierdoor kunnen de volgende voetklachten  optreden: gevoelloosheid, krachtverlies aan de voeten ( en de handen), een doof gevoel, tintelingen, branderig gevoel, het gevoel op watten te lopen, pijn –vaak verergert door aanraking. De meeste huidafwijkingen verdwijnen na het stoppen van de chemobehandelingen.

Wat kan de oncologisch voetverzorger voor u doen?
De zorgverlener kan uw gids zijn, ze heeft kennis over producten die voeten en huid beschermen. Klachten kunnen worden voorkomen en kunnen worden opgeheven.

Behandeling: Verwijderen van pathologisch eelt, verdikte nagels dunner frezen, Ingegroeide nagels reguleren, gespleten nagels repareren, schoenadvies geven, advies huid en nagel verzorging, zachte voet en onderbeen massage, signaleren en doorverwijzen. Huid en nagels hebben een belangrijke signaalfunctie. Veranderingen kunnen een indicatie zijn voor een verwijzing naar uw behandelend arts, podotherapeut of andere zorgverlener.  Uw voetzorgverlener kan een essentiële schakel zijn. Een bezoek aan de praktijk van de  oncologisch voetzorgverlener kan een veilige haven zijn waarin u aangeeft welke zorg u nodig heeft. Professionele zorg, ontspanning en aandacht omdat u het verdiend.

Specialistische technieken

Nagelreparatie


Nagelreparatie is bedoeld om:

 • gescheurde nagels
 • traumanagels
 • ontbrekende of ingroeiende nagels
 • stootnagels
 • tunnelnagels
 • en schimmelnagels te repareren en corrigeren
Er wordt een dun laagje gel op de nagel aangebracht. Deze gel gedraagt zich als een natuurlijke gezonde nagel. De eigen nagel wordt nu begeleid waardoor het nagelbed niet omhoog komt en eventueel ingroeien wordt voorkomen. Ik maak gebruik van de sculpture gel NCM. Dit is een gel die uithard onder de UV / Led lamp. Deze gel is zuurstof doorlatend en elastisch. Over deze gel kan wanneer u dit wilt een prachtige kleur gellak aangebracht worden. Wanneer u geen kleur wilt, is er de Cover Pink die ervoor zorgt dat de nagel er qua kleur natuurlijk uitziet. Voor mannen is dit uitermate geschikt. Wanneer u last heeft van één van deze problemen, blijf er niet mee zitten. Als u zich schaamt en u durft ’s zomers niet met blote voeten in open schoenen of teenslippers, dan is dit reparatie systeem een goed verantwoorde oplossing om uw nagels weer te laten zien. Uiteraard is het belangrijk de voeten / nagels te zien voordat er tot een behandeling kan worden overgegaan. Samen met u zal ik een behandelplan opstellen.

Nagelbeugels
Wie een ingegroeide nagel heeft weet hoe pijnlijk dit kan zijn. Een methode om een steeds terugkerende ingegroeide nagel het hoofd te bieden, is om een nagelbeugel te laten plaatsen. Nagelbeugel techniek kan worden toegepast bij bolle of ingegroeide teennagels en krulnagels. Het doel van een nagelbeugel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. Er zijn diverse soorten beugels mogelijk afhankelijk van de vorm en conditie van uw nagel. Door de spanning van de beugel worden de randen uit de nagelwal omhooggetrokken en helpt de pijn te verzachten. De beugel groeit met de teennagel er weer uit. Het is te adviseren om niet te lang te wachten bij deze nagelproblematiek. Hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe beter.

Orthesiologie
Orthesiologie is een techniek die dient voor het corrigeren of ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen, en voor het reguleren van de teenstand. Dit houdt in dat ik siliconen hulpstukjes voor u op maat maak voor tussen en rondom de tenen en of de voet.  Dit brengt verlichting teweeg bij pijnlijke voeten of het kan eeltplekken en eeltpitten doen verdwijnen bij consequent en doelmatig gebruik. Gelang de locatie of intensief gebruik kan een orthese een half tot een jaar gedragen worden, daarna wordt een nieuwe orthese voor u aangemeten.  Wanneer er sprake is voor het plaatsen van een orthese wordt een behandelplan opgesteld na het afnemen van een anamnese en een voetonderzoek, daarbij wordt ook gekeken naar uw schoenen. Neem daarom uw meest gedragen schoenen mee. Ook vindt er een onderzoek plaats naar de beweging van de voet- en teengewrichten. 

Wanneer een orthese:
Bij drukontlasting:

Weke likdoorn tussen de tenen Bij een hamerteen Bij een klauwteen Likdoornvorming op/onder de teenkopjes Bescherming knok bij hallux valgus/hallux rigidus (verstijving gewricht grote teen) Mortonse neuralgie (zenuwaandoening 3e/4e of 4e/5e middenvoetsbeentje) Niet iedere voet is geschikt voor een orthese i.v.m. contra-indicaties. In dat geval zal een verwijzing naar de huisarts of podotherapeut plaatsvinden.

Antidruktechniek
Antidruk wordt gebruikt om een drukplek tijdelijk te ontlasten. De druk wordt zo verdeeld dat de locatie tijdelijk, na een behandeling tot rust kan komen. Anti druk wordt in de volgende situaties vaak gebruikt; Drukvrij leggen van likdoorns Wratten Ingroeiende teennagel Uitsparing voor hallux valgus Bij hamertenen Klauwtenen Ruitertenen Drukplekken ontstaan na het dragen van te kleine of te smalle schoenen Het is erg belangrijk om rekening te houden met de ruimte in de schoenen. Antidruk technieken zijn altijd tijdelijk, voor aanhoudende klachten is het beter om een permanente oplossing te zoeken, bv een steunzooltje. Er zijn diverse soorten antidruk materialen. In elke situatie wordt gekeken wat voor u de beste – tijdelijke – oplossing is.

Voetreflexmassage

Je lichaam weerspiegeld in je voeten
Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is, dat “ziek zijn” het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door de behandeling kunnen blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. Door massage, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voet. De uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring kan dit tijdens de massage merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er blokkades zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet, zij helpt u slechts te genezen. Een voetreflexoloog gaat er vanuit, dat de mens als "geheel" wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt. Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Naast de reflexologie kunt je je genezing nog bevorderen met andere natuurlijke methoden, zoals een betere voeding, leren ontspannen van het lichaam, kruidenthee, homeopathie, Bachremedies enz., afhankelijk van de diagnose.

Bijverschijnselen

Afhankelijk van de persoon kunnen soms de volgende bijverschijnselen optreden: Tijdens de behandeling:

 • meer dan normaal transpireren,
 • het koud of juist warm krijgen
 • prikkelingen
 • geeuwen/ slaperigheid
 • huilen
 • opkomende emoties

Vlak na de behandeling:
 • duizeligheid
 • gevoel van zweven
 • op wolkjes lopen
 • blijheid en ruimte voelen
 • een energiek gevoel
 • loomheid

Dagen na de behandeling (soms ook enkele uren erna):
 • de urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam)
 • (oude) kwalen komen (even) terug om daarna te verdwijnen
 • meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorsmeer e.d.)
 • veranderde gevoelens op allerlei gebied.

Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet en ieder mens verschilt, dus reageert een ieder ook anders. Verder is het niet aanbevolen om alcohol te gebruiken, omdat dit een heftige reactie van het lichaam te weeg kan brengen. Veel thee (looizuurarm) en water drinken.

Schimmelnagels / Mycose

Een Mycose- of wel een schimmelnagel is een verdikte nagel en heeft een witte, gele en/of bruine verkleuring. De oorzaak kan een ziekte en/of besmetting zijn. Een Mycosenagel gaat nooit vanzelf over. Het zal eerder erger worden dan minder wanneer u hier niets aan doet. Een Mycosenagel is niet alleen een cosmetisch probleem. De nagel wordt door de Mycose dikker, als gevolg daarvan kunnen klachten ontstaan zoals druk, ontstekingen en ingroeien. Mycosenagels behandelen vraagt om hygiëne en vooral doorzettingsvermogen. Het genezingsproces kan soms wel een jaar duren. Bij de behandeling van Mycosenagels wordt zoveel mogelijk van de Mycosenagel verwijderd, waarna er met gel een nieuwe nagel aangebracht. Ik maak gebruik van de sculpture gel NCM. Dit is een gel die uithard onder de UV / Led lamp. Deze gel is zuurstof doorlatend en elastisch. Over deze gel kan wanneer u dit wilt een prachtige kleur gellak aangebracht worden. Wanneer u geen kleur wilt, is er de Cover Pink die ervoor zorgt dat de nagel er qua kleur natuurlijk uitziet. Voor mannen is dit uitermate geschikt. Wanneer u last heeft van een Mycosenagel, blijf er niet mee zitten. Als u zich schaamt en u durft ’s zomers niet met blote voeten in open schoenen of teenslippers, dan is dit reparatie systeem een goed verantwoorde oplossing om uw nagels weer te laten zien. Uiteraard is het belangrijk de voeten / nagels te zien voordat er tot een behandeling kan worden overgegaan. Samen met u zal ik een behandelplan opstellen.

Klovenbehandeling

 • Aanbrengen van salicylcrème
 • Afplakken met fleecyweb
 • Vervolg afspraak voor over 3 – 5 dagen
 • Verwijderen pakking
 • Eelt verwijderen
 • Kloven verzorgen

Wrat(ten) behandeling

HTC pen
De behandeling gebeurt met de HTC pen. Deze pen bevat aan het uiteinde een gloeiend puntje. Hiermee wordt de wrat kort aangestipt en wordt weggebrand. Deze methode is niet geheel pijnloos, maar aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. De voordelen van deze behandeling zijn dat het echt werkt en dat u na behandeling gewoon weer normaal kunt lopen en schoenen kunt dragen. In tegenstelling tot het bevriezen van de wrat door een arts, dat nog langdurig napijn kan veroorzaken. De behandeling bestaat uit het aanstippen van de wrat met de HTC pen. Na het aanstippen wordt de behandeling na 3 of 4 dagen herhaald. Let wel; een wrat is zeer hardnekkig, de één is met 3 tot 4 behandelingen geholpen, de ander met wat meer.

De behandeling ziet er als volgt uit:

 • desinfecteren van de huid
 • aanstippen met de HTC pen
 • opnieuw desinfecteren

Vervolg behandeling:
 • desinfecteren van de huid
 • behandeld wrattenweefsel verwijderen
 • aanstippen met de HTC pen
 • opnieuw desinfecteren
 • nacontrole inbegrepen na de laatste behandeling


Salicylcrème
Ook is een wrat te verwijderen met een pakking van salicylcrème. Deze behandeling wordt om de 3 dagen herhaald totdat de wrat is verdwenen.

Behandeling:
 • desinfecteren van de huid
 • verwijdering van eventueel eelt
 • rondom de wrat wordt de huid afgeplakt
 • ringetje van vilt met de crème wordt aangebracht
 • de omgeving wordt afgeplakt

Vervolg behandeling:
 • desinfecteren van de huid
 • de wrat ligt in een geweekte omgeving die wordt verwijderd
 • rondom de wrat wordt de huid afgeplakt
 • ringetje van vilt met de crème wordt aangebracht
 • de omgeving wordt afgeplakt

Niet alle voetwratten hoeven verwijderd te worden, wanneer de weerstand van de huid in orde is zal het lichaam de wrat zelf verwijderen. Dit kan wel 2 jaar duren. Wanneer u last heeft van de wrat en er pijn ontstaat of uit cosmetisch oogpunt kunt u overwegen deze te laten verwijderen. Een wrat is een virusinfectie. Zorg voor een goede weerstand!